HEBA förvärvar äldreboende i Täby

av Anders Enquist

HEBA har tecknat avtal med Besqab avseende förvärv av fastigheten Fuxen 2 i Täby. Fastigheten omfattar ett äldreboende med 62 lägenheter som färdigställdes 2015. Byggnaden är i 4 våningsplan och omfattar totalt cirka 4.300 m². 

Förvärvet genomförs som en bolagsaffär och tillträde sker 1 december 2017. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår cirka 200 Mkr. Finansieringen kommer att ske genom banklån. Hyresgäst är Vardagas dotterbolag Silverhemmen Vård och Omsorg AB som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med en årshyra om 8,5 Mkr och årlig indexjustering.

– Förvärvet av Fuxen 2 innebär att vi nu utökar vårt ägande av vårdfastigheter ytterligare. HEBA äger sedan tidigare äldreboende i Täby, Sollentuna och Farsta. HEBAs verksamhet är i första hand inriktad på att utveckla, äga och förvalta hyresbostäder men vår tillväxt kommer även omfatta äldreboenden.

– Vi ser nu fram mot ett riktigt gott samarbete med vår hyresgäst Vardaga, säger Patrik Emanuelsson, Vd HEBA Fastighets AB.

 

– Försäljningen sker i enlighet med bolagets strategi att utveckla, förvalta och över tid omsätta de vårdboenden som vi utvecklar. Nu när vi säljer känns det tryggt att lämna över till Heba som är en erfaren förvaltare, säger Bo Björfors, chef för Fastighetsutveckling på Besqab.

Försäljningen ger en resultateffekt om ca 80 Mkr för Besqab.

Vårdboenden är en viktig del i Besqabs verksamhet och företaget har specialistkompetens och lång erfarenhet inom området. Silverpark ligger i närheten av Täby Centrum och uppfördes av Besqab under 2014-2015. Silverpark stod klart för inflyttning hösten 2015 och drivs av vårdgivaren Vardaga. Besqab expanderar affärsområdet och uppför just nu vårdboenden i Nacka och Spånga. 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...