Fredells Byggvaruhus utökar i Knivsta

2016 var ett toppår för Fredells Byggvaruhus med en total försäljning på 713 miljoner kronor. Samma år gick startskottet för en nysatsning på Fredells anläggning i Knivsta då Peter Salmela tillträdde som platschef. Nu utökar Fredells sin satsning på anläggningen.

Peter Salmela, Platschef Knivsta.

Knivsta står inför stark tillväxt och är en plats där många vill bo och se sina barn växa upp. Avsikten är att kommunen skall ha upp emot 25 000 invånare år 2025 och närheten till Uppsala och Stockholm bidrar förstås till det ökande invånarantalet. Kommunens tillväxt skapar goda förutsättningar för en fortsatt stark byggmarknad såväl på proffssidan som på konsumentsidan. ”Fredells i Knivsta växer och är i en spännande fas där vi satsar på att utveckla vårt totala kunderbjudande. Målet är att konsumenter och företag i Knivstaområdet skall betrakta Fredells som sitt förstahandsval. Närheten till Uppsala och den enkla logistiken skapar också goda förutsättningar att växa på proffssidan i Uppsalaområdet”, säger Peter Salmela, Platschef Fredells Byggvaruhus i Knivsta.

Som ett led i satsningen har Fredells rekryterat fler personer med stark lokal anknytning och utökat anläggningen genom att hyra mer mark och skapa effektivare flöden på anläggningen. Lokalt anpassade erbjudanden och aktiviteter erbjuds kunderna och till följd av framgångarna på proffssidan förstärks organisationen med ytterligare dedikerade proffssäljare.

”Anläggningen i Knivsta har varit en del av Fredells Byggvaruhus sedan 2012 och vi har nu ett mycket starkt team med tydlig regional förankring. Detta innebär mycket goda förutsättningar för att skapa kundanpassade erbjudande till såväl proffsbyggare som konsument. Med våra senaste rekryteringar höjer vi servicegraden och vår proaktiva bearbetning ytterligare. Vi skapar också ett proffscenter i Knivsta”, säger Matts Rylander, Försäljningschef Fredells Byggvaruhus.

Proffscenter finns sedan tidigare på varuhuset i Sickla och är en mycket uppskattad avdelning med syfte att hjälpa yrkesproffs med allt från branschspecifika utbildningar till att snabbt beställa material, få offerter och rådgivning, ett bollplank genom hela byggprocessen med fokus på att avlasta och förenkla vardagen. Proffscenter erbjuder även frukostar dagligen, vilket ger tillfällen att mötas och utbyta erfarenheter.


Bostadsmålet kräver fler som bygger

Regeringen satsar drygt fyra miljarder kronor på utbildning och etablering i arbetslivet. Sveriges Byggindustrier gläds åt att en så stor del av höstbudgetens reformutrymme läggs på fler utbildningsplatser inom regionalt yrkesvux och yrkeshögskola.
– Bristen på rätt utbildad personal är påtaglig inom alla våra områden; såväl yrkesarbetare som ingenjörer. Byggindustrin har ett behov av 50 000 nya medarbetare på fem års sikt enbart till följd av åldersavgångar, säger Mats Åkerlind, tf vd för Sveriges Byggindustrier.

Annons

Wihlborgs bygger i Helsingborgs nya stadsdel

Ett stenkast från Knutpunkten i Helsingborg pågår nu utvecklingen av ett helt nytt affärsdistrikt – Oceanhamnen Waterfront Business District. Här bygger Wihlborgs den spektakulära kontorsfastigheten ”Prisma”.

Långtidstest av fasadmaterial ska ge svar om hållbarhet

I Plönninge utanför Halmstad har Energi- och miljöcentrum i Halland påbörjat ett långtidstest av hur olika typer av fasadmaterial påverkas av väder och vind under en tioårsperiod. Projektet omfattar flera olika industriellt ytbehandlade utvändiga panelbrädor certifierade enligt branschorganisationen Svenskt Träs CMP-system, Certifierad Målad Panel, samt kiselimpregnerade utvändiga panelbrädor. I förlängningen handlar projektet om att främja träbyggandet och användandet av trä som fasadmaterial på Västkusten.

Ekonomi och flexibilitet viktigast när företag väljer bilpool

Det är inte bara privatpersoner som ser fördelen med att ansluta till en bilpool. Företagsmarknaden växer nu snabbt hos bilpoolsföretaget Sunfleet. I en färsk undersökning bland företagskunderna anges ekonomi och flexibilitet vara de de viktigaste orsakerna till att välja bilpool.

Unionen: Regeringens budget kan förvärra kompetensbristen

Regeringen missar chansen att använda de goda tiderna till att stärka Sveriges konkurrenskraft och motståndskraft i nästa nedgång. Utbildningssatsningarna riskerar också tillfälligt att förvärra företagens kompetensbrist. Det som behövs är fler korta yrkes- och högskoleutbildningar, menar Unionens chefsekonom Katarina Lundahl.

Skanska kommenterar påståenden i SvD

Skanska välkomnar granskning av Nya Karolinska Solna. Men det finns behov att klargöra fakta kring projektet uppger Skanska. Flera uppgifter och påståenden som publicerats i Svenska Dagbladet känner Skanska inte igen, andra är direkt felaktiga.

Paul Potts badrum – en dröm för alla som älskar att sjunga i badrummet

Gillar du att sjunga i duschen och samtidigt funderar på att förnya badrummet så varför inte passa på att optimera akustiken? Det är nämligen möjligt att bygga ett badrum som är helt anpassat efter din egen sångröst. För att bevisa det har K-rauta tillsammans med ett antal experter specialbyggt ett badrum med optimal akustik åt en av världens just nu mest kända tenorer – Paul Potts.

2017 rekordår för arkitektbranschen

Allt tyder på att den svenska arkitektbranschen slår rekord i år. I Sveriges Arkitekters årliga branschrapport som släpps imorgon pekar alla pilar uppåt, såväl omsättning, beläggning som behovet att rekrytera. Optimismen är sällsynt stark bland företagen trots tecken på att konjunkturökningen börjar avta.
– Företagens kreativitet och förmåga att bygga nya affärer visar sig nu i urstarka siffror, ett år då många har valt att konsolidera efter en tid med snabb tillväxt. Att lönsamheten nu ser ut att bli rekordhög är sunt och på tiden, säger Charlotta Holm Hildebrand, branschchef för Sveriges Arkitekter.