FastPartner bygger en ny skola till Prolympia i Gävle

av Anders Enquist

Fastigheten är belägen i det expansiva Gavlehovs området i Sätra där arenor som Gavlerinken, Gavlevallen och Gävletravet är belägna. Bostäder är under uppförande i området och dessutom är en alldeles ny multiarena snart färdigställd. Skolan som har en idrottsinriktning nyttjar arenorna i området och tillför ytterligare en dimension till denna ”nya” stadsdel och uppförande sker i nära samarbete med hyresgästen Prolympia.

– Det känns oerhört spännande och inspirerande att få sätta spaden i backen och börja bygga Nya Prolympiaskolan i Gävle. Det är inte varje dag man får bygga en ny skola. Vi har haft ett väldigt nära och bra samarbete med hyresgästen och vi hoppas att det fortsätter framöver säger Fredrik Thorgren, Regionchef FastPartner AB.

– Med den nya skolan och närheten till moderna idrottsanläggningar där vi kommer att bedriva vår idrottsverksamhet, kommer vi att kunna erbjuda eleverna en varm, positiv och trygg utbildningsmiljö där kunskapsmålen kommer i första hand, där individen står i centrum och där idrott och hälsa är den främjande grunden. Vi tar, i och med detta, ytterligare ett steg för att ligga i framkant som skolaktör, säger Bjarne Teir, vVD/Marknadschef Prolympia.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...