Eneo tecknar avtal om solceller med Areim och Skanska för brf Fredriksdals Kanal

av Anders Enquist

Fredriksdals Kanal kommer att inrymma 145 lägenheter invid vattnet i Västra Hammarbyhamnen. Skanska Sverige och Areim har höga ambitioner när det gäller att skapa förutsättningar för ett hållbart boende. Allt från material, energiförbrukning och vattenåtgång har optimerats för att påverka miljön så lite som möjligt. Genom att välja Eneo som leverantör av solceller får bostadsrättsföreningens medlemmar tillgång till en enkel, grön och kostnadseffektiv lösning.

– För oss ger solceller en möjlighet både att bidra till minskad klimatpåverkan och att profilera Fredriksdals Kanal. Det finns ett stort intresse för klimatsmarta lösningar och förnybar energi idag. Med Eneo får vi en skräddarsydd lösning utan att själva behöva lägga tid och resurser på att finansiera, projektleda och förvalta anläggningen. Det är ett enkelt och tryggt val för alla parter, säger Anna Broman, förvaltningsansvarig på Areim.

Installation av solceller på bostadshus och kommersiella fastigheter är en stark internationell trend. I Sverige växer marknaden med 100 % per år och har blivit en självklarhet för många aktörer i fastighetsbranschen. Eneos solcellsanläggning på Fredriksdals Kanal kommer att omfatta ca 350 kvm och minska fastighetens behov av annan el med nästan 45 000 kWh/år, motsvarande elförbrukningen för 8 svenska lägenhetshushåll.

– Alla undersökningar visar att svenska hushåll vill vara del av solrevolutionen – oavsett om de återfinns i villa eller lägenhet. Vi är glada att Skanska Sverige och Areim ser det som en självklarhet att ha solceller på ett profilprojekt som Fredriksdals Kanal och stolta över att de valt Eneo som leverantör. Med vår affärsmodell strävar vi ständigt efter att göra livet enkelt och grönt för både fastighetsutvecklare och boende, säger Wilhelm Löwenhielm, vd för Eneo Solutions.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...