Dubbla nomineringar för Morakniv

I dagarna presenterades nomineringarna till flera av de stora svenska priserna inom marknadsföring, design och publicering. Morakniv har all anledning att fira. Företaget har i blivit nominerat till två av höstens tyngsta priser: Svenska Publishingpriset och Stora Influencerpriset. 

Ett glatt gäng tjejer på äventyr med Kvinnliga Äventyrare, ett samarbete som nu är nominerat till Stora Influencerpriset.

Företaget är nominerat till Svenska Publishingpriset i kategorin ”E-handel” tillsammans med webbyrån Helikopter Brand Design. Priset delas ut för att uppmärksamma insatser inom redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. För Morakniv handlar det exempelvis om att webbshopen är användarvänlig samt har ett tilltalande text- och bildmässigt innehåll.

Morakniv är också nominerat till Svenska Influencerpriset i kategorin ”Årets Samarbete” för initiativet Kvinnliga Äventyrare, som drivs tillsammans med bloggaren Angeliqa Mejstedt. Stora Influencerpriset är ett nyinstiftat branschpris för influencers inom sociala medier.

”Vi är otroligt stolta, hedrade och framför allt glada över nomineringarna. Det ligger mycket hårt arbete bakom såväl vår webbshop som de samarbeten vi har med våra ambassadörer. Att vi blir uppmärksammade för vår e-handel, som vi körde igång så sent som i våras är riktigt roligt och vi tar det som ett väldigt gott betyg på att vi träffat rätt. Att vi också blir nominerade för Kvinnliga Äventyrare tyder både på att initiativet ligger rätt i tiden, med tanke på de frågor kring jämställdhet det sätter fokus på, men också att vi ligger i framkant när det gäller nya vägar inom marknadsföring. Att jobba tillsammans med influencers för att nå ut med vårt budskap är framtiden och har blivit en självklar del av vårt arbetssätt. Nu väntar vi med spänning på att juryn för de olika priserna ska presentera vinnarna ”, säger Björn Åkerblom, Marknads- och försäljningschef på Morakniv.

Vinnarna av Svenska Publishingpriset presenteras 23 oktober och vinnarna av Stora Influencerpriset presenteras 13 oktober.


Bostadsmålet kräver fler som bygger

Regeringen satsar drygt fyra miljarder kronor på utbildning och etablering i arbetslivet. Sveriges Byggindustrier gläds åt att en så stor del av höstbudgetens reformutrymme läggs på fler utbildningsplatser inom regionalt yrkesvux och yrkeshögskola.
– Bristen på rätt utbildad personal är påtaglig inom alla våra områden; såväl yrkesarbetare som ingenjörer. Byggindustrin har ett behov av 50 000 nya medarbetare på fem års sikt enbart till följd av åldersavgångar, säger Mats Åkerlind, tf vd för Sveriges Byggindustrier.

Annons

Wihlborgs bygger i Helsingborgs nya stadsdel

Ett stenkast från Knutpunkten i Helsingborg pågår nu utvecklingen av ett helt nytt affärsdistrikt – Oceanhamnen Waterfront Business District. Här bygger Wihlborgs den spektakulära kontorsfastigheten ”Prisma”.

Långtidstest av fasadmaterial ska ge svar om hållbarhet

I Plönninge utanför Halmstad har Energi- och miljöcentrum i Halland påbörjat ett långtidstest av hur olika typer av fasadmaterial påverkas av väder och vind under en tioårsperiod. Projektet omfattar flera olika industriellt ytbehandlade utvändiga panelbrädor certifierade enligt branschorganisationen Svenskt Träs CMP-system, Certifierad Målad Panel, samt kiselimpregnerade utvändiga panelbrädor. I förlängningen handlar projektet om att främja träbyggandet och användandet av trä som fasadmaterial på Västkusten.

Ekonomi och flexibilitet viktigast när företag väljer bilpool

Det är inte bara privatpersoner som ser fördelen med att ansluta till en bilpool. Företagsmarknaden växer nu snabbt hos bilpoolsföretaget Sunfleet. I en färsk undersökning bland företagskunderna anges ekonomi och flexibilitet vara de de viktigaste orsakerna till att välja bilpool.

Unionen: Regeringens budget kan förvärra kompetensbristen

Regeringen missar chansen att använda de goda tiderna till att stärka Sveriges konkurrenskraft och motståndskraft i nästa nedgång. Utbildningssatsningarna riskerar också tillfälligt att förvärra företagens kompetensbrist. Det som behövs är fler korta yrkes- och högskoleutbildningar, menar Unionens chefsekonom Katarina Lundahl.

Skanska kommenterar påståenden i SvD

Skanska välkomnar granskning av Nya Karolinska Solna. Men det finns behov att klargöra fakta kring projektet uppger Skanska. Flera uppgifter och påståenden som publicerats i Svenska Dagbladet känner Skanska inte igen, andra är direkt felaktiga.

Paul Potts badrum – en dröm för alla som älskar att sjunga i badrummet

Gillar du att sjunga i duschen och samtidigt funderar på att förnya badrummet så varför inte passa på att optimera akustiken? Det är nämligen möjligt att bygga ett badrum som är helt anpassat efter din egen sångröst. För att bevisa det har K-rauta tillsammans med ett antal experter specialbyggt ett badrum med optimal akustik åt en av världens just nu mest kända tenorer – Paul Potts.

2017 rekordår för arkitektbranschen

Allt tyder på att den svenska arkitektbranschen slår rekord i år. I Sveriges Arkitekters årliga branschrapport som släpps imorgon pekar alla pilar uppåt, såväl omsättning, beläggning som behovet att rekrytera. Optimismen är sällsynt stark bland företagen trots tecken på att konjunkturökningen börjar avta.
– Företagens kreativitet och förmåga att bygga nya affärer visar sig nu i urstarka siffror, ett år då många har valt att konsolidera efter en tid med snabb tillväxt. Att lönsamheten nu ser ut att bli rekordhög är sunt och på tiden, säger Charlotta Holm Hildebrand, branschchef för Sveriges Arkitekter.