De första delarna av Urban Escape har öppnats

av Anders Enquist

Igår var det äntligen dags för ”grand opening” av det nya kvarteret Urban Escape och de första publika delarna visades upp. Lyxhotellet At Six, upplevelsehotellet Hobo och Tak en takkrog i två plan, bjöd de första gästerna på en 360-graders utsikt över Stockholms takåsar.

– Vår vision är att skapa Nordens mest spännande och kontrastrika kvarter. Det här är det största statsutvecklingsprojektet i city sedan 1970-talet och att idag få introducera det färdiga resultatet känns fantastiskt kul och spännande, säger Niklas Haglund, projektchef Urban Escape.

Fastigheterna har anpassats efter marknaden med målet att skapa ett helhetsutbud med en föränderlig mix. White Arkitekters arbete med delar av Urban Escapes arkitektoniska utformning har varit avgörande för att skapa en modern och inbjudande känsla i kvarteret. Det allomfattande projektet att skapa ett område präglat av inspirerande och stimulerande kontraster börjar ta fäste: det är dags för Stockholmarna att inta sitt nya citykvarter.

Två av kvarterets fem fastigheter står klara samtidigt som de resterande delarna succesivt färdigställs. Brunkebergstorg kläs i 1000 ton bohusgranit i olika format, bland annat Tossene Grå. Upp över taken breder restaurangsatsningen Tak ut sig med barer, uteterrass, råbar och matsal i två våningsplan. Nere på markplan kantras den nya entrén från Brunkebergstorg med caféer, restauranger och barer.

– Ett av våra främsta mål med Urban Escape-kvarteret är att skapa ett internationellt stadsrum där människor och företag vill vara och utvecklas tillsammans. Vi är mycket förväntansfulla över att äntligen få öppna upp och levandegöra områdets olika delar, säger Niklas Haglund, projektchef Urban Escape.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...