Catena förvärvar resterande 40 procent av e-handelskluster i Ängelholm

Catena har tecknat avtal med Falvir AB att förvärva resterande 40 procent av Queenswall AB med tillträde den 1 oktober 2017. Köpeskillingen uppgår till drygt 70 Mkr. Underliggande fastighetsvärde för färdigställda byggnader samt kvarvarande utvecklingsbar mark uppgår till 498 Mkr.

Catena förvärvade 60 procent av bolaget Queenswall AB i juli 2015, tillsammans med Falvir AB (40 procent). Bolaget äger idag drygt 205 000 kvadratmeter utvecklingsbar logistikmark väl belägen söder om Ängelholm utmed E6:an. På fastigheterna har bolaget färdigställt två större logistikbyggnader om totalt cirka   58 000 kvm för e-handel, med Boozt Fashion AB som största hyresgäst. Hyresvärdet uppgår till 36 Mkr per årsbasis.

”Genom förvärvet stärker Catena sin position i Ängelholm med ett expansivt e-handelskluster. Ängelholm är strategiskt belägen för både nationella och internationella godsflöden och den kvarvarande marken ger oss goda möjligheter att fortsätta utvecklingen av området med för logistik anpassade anläggningar.” säger Catenas VD, Benny Thögersen, i en kommentar.


Att fälla ner locket eller inte fälla ner locket på toaletten – det är frågan

Överlag upplever vi att vi själva är bättre än andra på att fälla ner toalettlocket. Hälften svarar att de själva alltid gör det, medan bara tio procent svarar att andra alltid gör det. Det visar Ifös senaste undersökning om svenskarnas inställning till hygien i badrummet. Hygien i badrummet verkar också bli allt viktigare. För drygt två tredjedelar av de som nyligen renoverat, eller funderar på att renovera sitt badrum de närmaste två åren, var möjlighet till bättre hygien något som var viktigt när de valde produkter och inredning.

Annons

Sveriges Ingenjörer kritiskt till föreslaget entreprenörsansvar

Sveriges Ingenjörer välkomnar regeringens förslag men är kritiska till att man inte tänkt hela vägen. Med detta förslag får man inte bukt på det egentliga problemet. Sveriges Ingenjörer förordar att ett entreprenörsansvar ska gälla inom alla branscher och alla led. Det måste vara ett solidariskt ansvar för arbetsgivaren, uppdragsgivaren och huvudentreprenören samt informationsskyldigheten.

Dags för inflyttning i kontor som blev hyresrätter för unga

Nu påbörjas inflyttningen i 44 nybyggda hyresrätter vid Stenungstorg i Stenungsund. Det är tidigare kontorslokaler som omvandlats till attraktiva och centrala hyresrätter för målgruppen unga vuxna.
– Det känns väldigt bra att ha gått i mål med det här projektet och visa att det med smarta och innovativa lösningar går att skapa prisvärda hyreslägenheter i centrala lägen, säger Karl Ljunggren, vd på L2 Fastigheter.

Mora Armatur fyller 90 år

I år firar Mora Armatur i byn Östnor utanför Mora 90 år av industrihistoria, innovation och svenskt designhantverk. För att fira detta har fabriken på Östnorsvägen 95 i Mora. öppet hus fredagen den 22 september med start klockan 12.00. Besökarna får en rundvandring i fabriken och kan träffa några av de hundratals personer som varje år tar fram cirka 450 000 vattenkranar för kök och badrum runt om i världen.

Serneke bygger 275 lägenheter i Arlöv

Serneke Bygg har skrivit kontrakt med Magnolia Produktion AB om uppförande av 275 lägenheter i Arlöv. Kontraktet är värt omkring 266 miljoner kronor. Totalentreprenaden omfattar byggnation av fem flerbostadshus i Arlöv, strax norr om Malmö med totalt 275 hyresrätter och en lokal för kommersiell uthyrning. Husen, som går under namnet Fasanen Burlöv, byggs i sex till sju våningar och i projektet ingår också anläggning av 188 markparkeringsplatser.

SSABs GreenCoat-hus vinnare med Iconic Architecture Award 2017

Det kända bostadshuset “Tin House” i London, tillverkat med den färgbelagda produkten GreenCoat från SSAB, har utsetts till vinnare av Iconic Awards 2017 av det internationella arkitektnätverket Iconic World.  Tin House är ritat av den prisbelönte arkitekten Henning Stummel.

Svår terminologi och utbredd okunskap vid bostadsrättsköpet

SBAB har sammanställt svaren från närmare 500 personer boende i bostadsrätt i en undersökning om bostadsrätter. En av frågorna var om man studerat föreningens årsredovisning innan ett köp och om man förstår olika termer. Terminologin är svår, 52 procent vet till exempel inte vad andelstal är. 

Från noll till tredje störst

Knauf Insulation har i Danmark gått från noll till att vara en etablerad och respekterad leverantör av isolering på åtta år. Visst har Søren Bendix, Business Development Manager på Knauf Insulation i Danmark, all anledning att vara stolt – men inte nöjd. 

Johan Karlström slutar som vd för Skanska

Skanskas koncernchef och vd Johan Karlström har meddelat styrelsen att han önskar sluta som vd. Han kommer att fortsätta i sin nuvarande roll till årsstämman den 13 april 2018, då han även lämnar Skanskas styrelse. Han kommer att fortsätta arbeta som senior rådgivare till och med januari 2019.