Byggmax stänger fyra butiker och öppnar en ny i Finland

av Anders Enquist

Byggmax gör förändringar i sitt butiksnätverk i Finland i syfte att förbättra lönsamheten och implementera den nya tillväxtstrategin för den finska verksamheten. Enligt de avslutade samarbetsförhandlingarna stänger Byggmax butikerna i Birkala, Jyväskylä, Seinäjoki och Uleåborg. Verksamheten i Seinäjoki och i Uleåborg upphör i slutet av oktober, medan butikerna i Birkala och Jyväskylä stänger i slutet av november. Förändringarna leder till uppsägning av totalt 11 personer. Samarbetsförhandlingarna fortsätter ännu vid butiken i Kangasala.

I linje med den nya tillväxtstrategin öppnar Byggmax också nya butiker i Finland på strategiska platser. Den första nya butiken öppnas i mars 2018 i Riihimäki. Den nya butiken kommer att sysselsätta fem personer.

”Byggmax har en stark position hos de finska konsumenterna och vår målsättning är att bygga en stark lönsam verksamhet i Finland”, säger Byggmax-koncernens verkställande direktör Mattias Ankarberg. ”Omorganiseringen av butiksnätverket är ett viktigt steg i den riktningen. Det är givetvis tråkigt att stänga butiker och säga upp kollegor, men för att kunna göra nya investeringar i Finland måste vi effektivera vår verksamhet. Vi är också glada över att kunna berätta att vi öppnar en ny butik i Riihimäki, ett läge som passar väl med vår strategi. Vår långsiktiga målsättning är fortsättningsvis att ha ett nätverk bestående av 20–25 butiker i Finland.”

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...