Byggmax stänger fyra butiker och öppnar en ny i Finland

Byggmax förändrar sitt butiksnätverk i Finland för att implementera sin nya tillväxtstrategi. Byggmax stänger butikerna i Birkala, Jyväskylä, Seinäjoki och Uleåborg, samt öppnar en ny butik Riihimäki. Förändringarna leder till uppsägning av totalt 11 anställda. Den nya butiken i Riihimäki kommer att sysselsätta fem personer. Samarbetsförhandlingarna fortsätter ännu vid butiken i Kangasala.

Byggmax gör förändringar i sitt butiksnätverk i Finland i syfte att förbättra lönsamheten och implementera den nya tillväxtstrategin för den finska verksamheten. Enligt de avslutade samarbetsförhandlingarna stänger Byggmax butikerna i Birkala, Jyväskylä, Seinäjoki och Uleåborg. Verksamheten i Seinäjoki och i Uleåborg upphör i slutet av oktober, medan butikerna i Birkala och Jyväskylä stänger i slutet av november. Förändringarna leder till uppsägning av totalt 11 personer. Samarbetsförhandlingarna fortsätter ännu vid butiken i Kangasala.

I linje med den nya tillväxtstrategin öppnar Byggmax också nya butiker i Finland på strategiska platser. Den första nya butiken öppnas i mars 2018 i Riihimäki. Den nya butiken kommer att sysselsätta fem personer.

”Byggmax har en stark position hos de finska konsumenterna och vår målsättning är att bygga en stark lönsam verksamhet i Finland”, säger Byggmax-koncernens verkställande direktör Mattias Ankarberg. ”Omorganiseringen av butiksnätverket är ett viktigt steg i den riktningen. Det är givetvis tråkigt att stänga butiker och säga upp kollegor, men för att kunna göra nya investeringar i Finland måste vi effektivera vår verksamhet. Vi är också glada över att kunna berätta att vi öppnar en ny butik i Riihimäki, ett läge som passar väl med vår strategi. Vår långsiktiga målsättning är fortsättningsvis att ha ett nätverk bestående av 20–25 butiker i Finland.”


Bostadsmålet kräver fler som bygger

Regeringen satsar drygt fyra miljarder kronor på utbildning och etablering i arbetslivet. Sveriges Byggindustrier gläds åt att en så stor del av höstbudgetens reformutrymme läggs på fler utbildningsplatser inom regionalt yrkesvux och yrkeshögskola.
– Bristen på rätt utbildad personal är påtaglig inom alla våra områden; såväl yrkesarbetare som ingenjörer. Byggindustrin har ett behov av 50 000 nya medarbetare på fem års sikt enbart till följd av åldersavgångar, säger Mats Åkerlind, tf vd för Sveriges Byggindustrier.

Annons

Wihlborgs bygger i Helsingborgs nya stadsdel

Ett stenkast från Knutpunkten i Helsingborg pågår nu utvecklingen av ett helt nytt affärsdistrikt – Oceanhamnen Waterfront Business District. Här bygger Wihlborgs den spektakulära kontorsfastigheten ”Prisma”.

Långtidstest av fasadmaterial ska ge svar om hållbarhet

I Plönninge utanför Halmstad har Energi- och miljöcentrum i Halland påbörjat ett långtidstest av hur olika typer av fasadmaterial påverkas av väder och vind under en tioårsperiod. Projektet omfattar flera olika industriellt ytbehandlade utvändiga panelbrädor certifierade enligt branschorganisationen Svenskt Träs CMP-system, Certifierad Målad Panel, samt kiselimpregnerade utvändiga panelbrädor. I förlängningen handlar projektet om att främja träbyggandet och användandet av trä som fasadmaterial på Västkusten.

Ekonomi och flexibilitet viktigast när företag väljer bilpool

Det är inte bara privatpersoner som ser fördelen med att ansluta till en bilpool. Företagsmarknaden växer nu snabbt hos bilpoolsföretaget Sunfleet. I en färsk undersökning bland företagskunderna anges ekonomi och flexibilitet vara de de viktigaste orsakerna till att välja bilpool.

Unionen: Regeringens budget kan förvärra kompetensbristen

Regeringen missar chansen att använda de goda tiderna till att stärka Sveriges konkurrenskraft och motståndskraft i nästa nedgång. Utbildningssatsningarna riskerar också tillfälligt att förvärra företagens kompetensbrist. Det som behövs är fler korta yrkes- och högskoleutbildningar, menar Unionens chefsekonom Katarina Lundahl.

Skanska kommenterar påståenden i SvD

Skanska välkomnar granskning av Nya Karolinska Solna. Men det finns behov att klargöra fakta kring projektet uppger Skanska. Flera uppgifter och påståenden som publicerats i Svenska Dagbladet känner Skanska inte igen, andra är direkt felaktiga.

Paul Potts badrum – en dröm för alla som älskar att sjunga i badrummet

Gillar du att sjunga i duschen och samtidigt funderar på att förnya badrummet så varför inte passa på att optimera akustiken? Det är nämligen möjligt att bygga ett badrum som är helt anpassat efter din egen sångröst. För att bevisa det har K-rauta tillsammans med ett antal experter specialbyggt ett badrum med optimal akustik åt en av världens just nu mest kända tenorer – Paul Potts.

2017 rekordår för arkitektbranschen

Allt tyder på att den svenska arkitektbranschen slår rekord i år. I Sveriges Arkitekters årliga branschrapport som släpps imorgon pekar alla pilar uppåt, såväl omsättning, beläggning som behovet att rekrytera. Optimismen är sällsynt stark bland företagen trots tecken på att konjunkturökningen börjar avta.
– Företagens kreativitet och förmåga att bygga nya affärer visar sig nu i urstarka siffror, ett år då många har valt att konsolidera efter en tid med snabb tillväxt. Att lönsamheten nu ser ut att bli rekordhög är sunt och på tiden, säger Charlotta Holm Hildebrand, branschchef för Sveriges Arkitekter.