BTH Bygg och SL har tecknat avtal om till- och ombyggnation av Neglingedepån i Saltsjöbaden

Som en del av den allmänna moderniseringen av Saltsjöbanan kommer Neglingedepån byggas till- och om under 2017.  I och med upprustningen kommer verkstadskapaciteten öka, kraftförsörjningen förnyas och driften effektiviserat. Samtidigt installeras nya växlar och spår och kontaktledningar, såväl inomhus som utomhus byts ut. Även verkstadshallen byggs ut för att för att kunna reparera ett helt tågset.

– Det finns stora utmaningar i projektet, depån är från sent 1800-tal och har byggts ut och om fram till 1950-talet. Buller är en annan utmaning med närliggande bostäder samt att det under projektet är pågående drift av tåg. Säkerhetsaspekten är oerhört viktig och här samarbetar vi med driftentreprenören Arriva AB. BTH Bygg har stor erfarenhet av liknande projekt, bland annat av att arbete med kulturhistoriska byggnader och av komplexa lokaler med särskilda förutsättningar, säger Mattias Gretzer ansvarig affärschef på BTH Bygg.

Projektet genomförs som utförandeentreprenad och startar i april och beräknas vara klart i slutet av 2017. Det är det andra projekt i samarbete med SL, BTH Bygg bygger även om Nybodadepån i Hägersten.

 

Annons