BTH Bostad AB till vinnare i markförsäljningstävlingen för det sista kvarteret i Staven i Häggvik.

av Anders Enquist

Sollentuna kommun har utsett BTH Bostad AB till vinnare i markförsäljningstävlingen för det sista kvarteret i området. Under våren 2017 bjöd Sollentuna kommun in byggherrar som tidigare presterat bra i kommunen att delta i en riktad markförsäljningstävling för kvarteret Staven i Häggvik.

Bilden: Ett flerbostadshus byggt i vinkel, med tegelsockel och träfasad kan fullända kvarteret Staven i Häggvik. Illustration: KOD arkitekter.

Staven 8 ligger i kvarterets nordöstra del vid Sollentunavägen/ Ugglevägen och är den sista fastigheten som säljs i det tidigare industriområdet. Det vinnande anbudet kom från BTH Bostad AB som ligger bakom flerbostadshusen vid Edsvikens torg. I sitt bidrag presenterade BTH Bostad AB en ambition om 44 lägenheter i ett flerbostadshus bestående av en sockel i tegel och en fasad i trä.

– Denna viktiga pusselbit säkerställer att hela området blir precis så tilltalande och inbjudande som vi önskat. Att vi nu även ser ytterligare byggnation i trä i kommunen, är särskilt välkommet. Stadsbyggnadsnämnden är även mycket tillfreds med att vi ännu en gång visar på hur vi kan bygga bostäder och samtidigt behålla gröna ridåer som tillför kvaliteter för området, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

BTH Bostad ABs förslag har inspirerats av en geringsvinkel som symboliserar byggnadens placering i en exakt vinkel och det hantverksmässiga i träbyggande. Den föreslagna byggnaden har upp till 5 våningsplan, med bostadsrätter på mellan 1-5 rum samt loftlägenheter på marknivå med egna uteplatser.

Arkitektoniskt avser man att dela in byggnaden i två volymer för att möjliggöra ljusinsläpp och utsikt över närliggande natur. I avtalet framgår att fastigheten även ska innehålla publika lokaler på marknivå.

– Det har pågått en utbyggnad i området en längre tid och det här är det sista projektet. Läget är attraktivt med närhet både till natur, sjön Norrviken och Häggviks station som tar dig med pendeltåg intill city på 20 minuter. Vi har lagt stor omsorg vid byggnadens och lägenheternas utformning som är anpassade till ett aktivt liv och fungerar för alla åldrar, från barnfamiljer till pensionärer. Vår drivkraft är att utveckla ett boende i områdets kommande juvel med utsikt över Norrviken, säger Stefan Norberg, vd BTH Bostad AB.

 

 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...