Bravida besöker Indien tillsammans med partnern WaterAid

Som en del i Bravidas samarbete med WaterAid reser fyra medarbetare till Indien den 17 september. Syftet är studera WaterAids arbete och den skillnad det gör för människor som lever och verkar i utsatta områden. Under en vecka kommer Bravidas medarbetare tillsammans med WaterAid att besöka områden, sjukhus och anläggningar för sjukvård och omsorg där WaterAid Indien arbetar, men också områden som ännu inte fått den hjälp de behöver.

WaterAid i Indien. Foto: WaterAid.

– Det är viktigt att våra medarbetare får se och uppleva vad vårt samarbete med WaterAid leder till. I Norden är Bravida en del av samhällsutvecklingen när vi installerar och förbättrar tekniska lösningar i olika fastigheter och anläggningar. I Indien finns helt andra utmaningar och resan ger våra egna medarbetare inblick i hur vi via vårt stöd till WaterAid kan hjälpa samhällen lite längre ut i världen, säger Ingegerd Engquist, koncern HR-chef på Bravida.

WaterAid är en global organisation som verkar i länder där rent vatten och tillgång till sanitetsanläggningar inte är en självklarhet. Bravida samarbetar med WaterAid för att kunna bidra till samhällens livsviktiga funktioner, även i länder dit våra direkta tjänster inte når.

– När vi i Norden gottar oss i varmt badvatten och rent dricksvatten kämpar folk för överlevnad på grund av vattenbrist i andra delar av världen, det är inte rättvist. Allt stöd och all kunskap vi kan bidra med är guld värd. Det ska bli spännande att se WaterAids arbete på plats, möta befolkningen och se vad vårt stöd leder till, säger Erik Grahn, vs-montör på Bravida.

Med på resan är Erik Grahn och Robin Cutic från Bravida Sverige och Sandra Peine Andersen och Jeppe Sølager Pedersen från Bravida Danmark. Två medarbetare från företaget Pollex och två representanter från WaterAid Sverige medverkar också.

Bravida och WaterAid har samarbetat sedan 2015 och Bravida har tidigare följt med på en liknande resa. Det var 2015 och då reste två medarbetare till Zambia. Den resan skapade bättre förståelse för hur viktigt WaterAids arbete är och vad vårt samarbete leder till.


Bostadsmålet kräver fler som bygger

Regeringen satsar drygt fyra miljarder kronor på utbildning och etablering i arbetslivet. Sveriges Byggindustrier gläds åt att en så stor del av höstbudgetens reformutrymme läggs på fler utbildningsplatser inom regionalt yrkesvux och yrkeshögskola.
– Bristen på rätt utbildad personal är påtaglig inom alla våra områden; såväl yrkesarbetare som ingenjörer. Byggindustrin har ett behov av 50 000 nya medarbetare på fem års sikt enbart till följd av åldersavgångar, säger Mats Åkerlind, tf vd för Sveriges Byggindustrier.

Annons

Wihlborgs bygger i Helsingborgs nya stadsdel

Ett stenkast från Knutpunkten i Helsingborg pågår nu utvecklingen av ett helt nytt affärsdistrikt – Oceanhamnen Waterfront Business District. Här bygger Wihlborgs den spektakulära kontorsfastigheten ”Prisma”.

Långtidstest av fasadmaterial ska ge svar om hållbarhet

I Plönninge utanför Halmstad har Energi- och miljöcentrum i Halland påbörjat ett långtidstest av hur olika typer av fasadmaterial påverkas av väder och vind under en tioårsperiod. Projektet omfattar flera olika industriellt ytbehandlade utvändiga panelbrädor certifierade enligt branschorganisationen Svenskt Träs CMP-system, Certifierad Målad Panel, samt kiselimpregnerade utvändiga panelbrädor. I förlängningen handlar projektet om att främja träbyggandet och användandet av trä som fasadmaterial på Västkusten.

Ekonomi och flexibilitet viktigast när företag väljer bilpool

Det är inte bara privatpersoner som ser fördelen med att ansluta till en bilpool. Företagsmarknaden växer nu snabbt hos bilpoolsföretaget Sunfleet. I en färsk undersökning bland företagskunderna anges ekonomi och flexibilitet vara de de viktigaste orsakerna till att välja bilpool.

Unionen: Regeringens budget kan förvärra kompetensbristen

Regeringen missar chansen att använda de goda tiderna till att stärka Sveriges konkurrenskraft och motståndskraft i nästa nedgång. Utbildningssatsningarna riskerar också tillfälligt att förvärra företagens kompetensbrist. Det som behövs är fler korta yrkes- och högskoleutbildningar, menar Unionens chefsekonom Katarina Lundahl.

Skanska kommenterar påståenden i SvD

Skanska välkomnar granskning av Nya Karolinska Solna. Men det finns behov att klargöra fakta kring projektet uppger Skanska. Flera uppgifter och påståenden som publicerats i Svenska Dagbladet känner Skanska inte igen, andra är direkt felaktiga.

Paul Potts badrum – en dröm för alla som älskar att sjunga i badrummet

Gillar du att sjunga i duschen och samtidigt funderar på att förnya badrummet så varför inte passa på att optimera akustiken? Det är nämligen möjligt att bygga ett badrum som är helt anpassat efter din egen sångröst. För att bevisa det har K-rauta tillsammans med ett antal experter specialbyggt ett badrum med optimal akustik åt en av världens just nu mest kända tenorer – Paul Potts.

2017 rekordår för arkitektbranschen

Allt tyder på att den svenska arkitektbranschen slår rekord i år. I Sveriges Arkitekters årliga branschrapport som släpps imorgon pekar alla pilar uppåt, såväl omsättning, beläggning som behovet att rekrytera. Optimismen är sällsynt stark bland företagen trots tecken på att konjunkturökningen börjar avta.
– Företagens kreativitet och förmåga att bygga nya affärer visar sig nu i urstarka siffror, ett år då många har valt att konsolidera efter en tid med snabb tillväxt. Att lönsamheten nu ser ut att bli rekordhög är sunt och på tiden, säger Charlotta Holm Hildebrand, branschchef för Sveriges Arkitekter.