Assemblin ordnar el, tele och solpaneler till Citypassagen

av Anders Enquist

Byggnaden, som är ritad av Roof Arkitekter, är uppdelad i fyra huskroppar och har mycket flexibla kontorsytor som lätt kan anpassas efter hyresgästernas behov.

c Byggstarten skedde i januari 2017 och färdigställandet är planerat till sommaren 2019. Den totala byggkostnaden är cirka 400 mkr och Assemblins budget tas fram i en gemensam projektering. Citypassagen omfattar totalt 15 000 kvadratmeter fördelat på sju plan samt parkering i källarplanet. Här finns plats för 1 000 kontorsarbetsplatser och en omfattande restaurangverksamhet i markplanet.

Flexibla lösningar
Byggnaden, som är ritad av Roof Arkitekter, är uppdelad i fyra huskroppar och har mycket flexibla kontorsytor som lätt kan anpassas efter hyresgästernas behov.

– För vår del innebär det att alla el- och teleinstallationer måste anpassas till denna flexiblitet genom bland annat system för snabbkopplingar, förklarar Christian Skoglund.

Miljöbyggnad med solpaneler

Citypassagen blir också en miljöbyggnad, vilket ställer speciella krav på alla inblandade i projektet.

– För vår del gäller detta främst installationen av solpaneler på två av byggnadens fasader. Detta arbete gör vi i samarbete med en underentreprenör. Det blir ett nytt inslag i stadsbilden i centrala Örebro, säger Christian Skoglund.

Solpanelerna ska integreras med byggnadens elsystem och därmed bidra till minskad miljöpåverkan. Andra speciella inslag blir installation av laddningsstolpar för både elbilar och elcyklar, eftersom Castellum vill uppmuntra miljöanpassade transporter bland sina hyresgäster.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...