Annons

Rekordmånga anmälda till Kraftvärme

Den 26-27 oktober är det åter dags för Kraftvärme, Kiwa Inspectas årliga seminarium riktat till brukare, entreprenörer och tillverkare inom värmeverk och kraftvärmeverk. Redan nu har seminariet rekordmånga anmälda deltagare, berättar Lennart Rankov, utbildningsansvarig på Kiwa Inspecta.

NIB tecknar låneprogram för vatteninfrastruktur med Kristianstads kommun

Nordiska investeringsbanken (NIB) och Kristianstads kommun har tecknat ett nytt låneprogram för finansiering av avloppsvatten- och renvatteninvesteringar. Låneprogrammet uppgår till 500 miljoner kronor (52 miljoner euro), och kommer att användas för utbyggnad av det centrala reningsverket och avloppsnätverket, samt för att bygga och uppgradera vattenverk under 2017-2021. Faciliteten har en löptid på 21 år.

9 av 10 svenskar säger nej till outsourcing av känslig information

I turerna kring Transportstyrelsen har det uppstått en intensiv debatt kring huruvida svenska myndigheter ska ha möjlighet att outsourca känslig information till företag med säte i andra länder. I en färsk undersökning som Ipsos gjort på uppdrag av Sentor säger 92 procent tydligt nej till detta. 

Specialfastigheter säljer fastighet till Skövde kommun

Igår beslutade kommunfullmäktige i Skövde att förvärva den fastighet där f d Räddningsskolan i Skövde bedrivit sin verksamhet. Specialfastigheter, som äger fastigheten, har med kommunen kommit överens om ett förvärvsavtal med ett tillträde planerat till den 1 december 2017.

Satsning på ArkDes

Regeringen satsar 5 miljoner kronor på att ytterligare stärka ArkDes roll som en av Europas viktigaste platser för forskning. ArkDes uppdrag är bland annat att öka kunskapen och driva debatt om hur arkitektur och design påverkar våra liv som medborgare.

Öppet hus vid Gunnebo slotts orangeri

Gunnebos orangeri rekonstrueras på ursprunglig plats. Projektet baseras på tolkningar och studier av arkitekt Carl Wilhelm Carlbergs ursprungliga ritningar, samtida akvareller, historiska källor samt resultatet av arkeologiska utgrävningar.

Alimak Group får bygghissorder i Storbritannien värd 41 mkr

Alimak Group, verksamma inom vertikala transportlösningar, har fått en order avseende bygghissar och tillhörande service till den 75 våningar (239 m) höga bostadsskyskrapan på Isle of Dogs, Canary Wharf, London. Projektet väntas pågå fram till 2020, majoriteten av produkterna beräknas levereras under 2017.
Ordern omfattar högeffektiva bygghissar samt tillhörande service för transportlösningarna under byggprojektet.

Regeringen vill införa stöd till radonsanering

I budgetpropositionen för 2018 satsar regeringen medel för att minska hälsoproblemen kopplade till radon i bostäder. För 2018 avsätts 34 miljoner kronor och åren 2019-2021 avsätts 72 miljoner kronor årligen.