The Well i Oslo har vunnit priset som världens bäst designade spa

The Well i Oslo har vunnit priset som världens bäst designade spa. Bakom arbetet står en norrman som med sin designbyrå Stylt fortsätter att slå branschen med häpnad. Stylt tog emot det prestigefyllda priset vid The International Hotel & Property Awards på Italienska Amalfikusten under midsommarhelgen.

Pool och Lounge.

-Det är extra roligt eftersom vinnarna inte utses av en traditionell jury, utan röstas fram av designers, folk från hotellbranschen och inte minst av gästerna själva, säger Erik Nissen Johansen, grundare och kreativ chef på designbyrån Stylt.

Entré.

Vinnarbidraget The Well är med sina 10 500 kvadratmeter Skandinaviens största spa. Här ryms bad, bastumiljöer och duschar som inspirerats av världens finaste badkulturer – från Japan, Turkiet och Marocko till tropikerna och Norden, kryddat med smått surrealistiska spa-upplevelser som för tankarna till Alice i Underlandet.

-Vi ville gestalta en lugn, men något sagoinspirerad stämning som även passar in i den omgivande norska skogen. En plats där allt är möjligt och ingen säkert vet vad som väntar i nästa rum, säger Erik Nissen Johansen.

Bar.

I samarbete med spa-konsulten Thermarium och husarkitekten Halorvsen & Reine ansvarade Stylt för övergripande koncept och för att skapa den röda tråden i gästupplevelsen. Arbetet omfattade allt från inredning till grafisk design och namngivning.

Ägaren Stein Erik Hagen älskar själv den kontinentala badkulturen och hade som målsättning att introducera något helt nytt på den skandinaviska spa-marknaden. Med en totalbudget på närmare en halv miljard norska kronor liknar The Well ingenting annat.

Lounge.

2017 har varit ett framgångsrikt år för flerfaldigt prisbelönta designbyrån från Göteborg. I maj vann Stylt det globala arkitekturpriset UNESCO Prix Versailles för världens bästa hotellinredning. Man belönades för sin design av schweiziska boutiquehotellet Spedition, inrymt i en före detta lagerbyggnad för ost… Uppdragsgivare var ett lokalt krögarteam och storbanken Crédit Suisse.

Och Stylts internationella satsning fortsätter, samtidigt som Sverige och Skandinavien är fortsatt viktiga marknader.

Restaurang.

-Jag står med en fot i Norge där jag är uppvuxen, den andra i Sverige där jag bor – och den tredje i resten av världen där jag arbetar, konstaterar Erik Nissen Johansen.

Foto:  Erik Nissen Johansen.

 

Annons