Trendbrott: nyproduktionspriserna närmar sig successionsmarknaden

av Admin

För första gången på länge ligger medelutropspriset på nyproduktion och succession på samma nivå. Trenden syns i Stockholms län, och är som allra starkast i Stockholms kommun. 

– Historiskt har trender på marknaden ofta börjat i Stockholm, så det är rimligt att anta att trenden snart syns även på andra håll i landet, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

I september kostade en nyproducerad lägenhet ungefär 71 000 kronor per kvadratmeter, och snittet för en lägenhet på andrahandsmarknaden var runt 69 000 kronor per kvadratmeter (medelutropspris per kvadrat). Priserna på nyproducerade lägenheter har minskat, medan successionslägenheterna har ökat i pris.

–  En stor del av de nyproducerade lägenheter som lades ut för ett år sedan har prissänkts. Samtidigt ser vi att de nyproducerade lägenheter som läggs ut nu har ett lägre pris som är anpassat till det nya marknadsläget. För den som ska köpa betyder det att det finns många alternativ att välja mellan – en del av de nyproducerade lägenheterna till salu är dessutom inflyttningsklara,  säger Matilda Adelborg.

Här ser du alla nyproducerade lägenheter till salu i Stockholms län.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...