Tio i topp-lista mest rekommenderade mäklarna

av Anders Enquist

Rekommendationssajten Reco.se har tagit fram listan på de tio mest rekommenderade mäklarna under juli-september 2018. Listan baseras på rekommendationer från både verifierade köpare och säljare.

Att köpa och sälja bostad kan vara den största affären man gör i livet. Därför är valet av mäklare extra viktigt och till skillnad från förr är det idag lätt att hitta just sin mäklare via rekommendationer från andra på Reco.se. På Reco.se sätter köpare och säljare inte bara betyg på mäklaren de antingen köpt via eller sålt med utan de skriver också en rekommendation.

Flest rekommendationer under juni-september fick Adrian Javaher på Fastighetsbyrån i Uppsala

  • Utmärkelsen och att mina kunder rekommenderar mig är givetvis viktigt för mig. Rekommenda-tionerna ger mig en ärlig uppfattning om vad mina kunder tycker och tänker om mig och mitt arbetssätt. Det ger mig möjligheten att utvecklas och finslipa mig själv så att jag ständigt blir bättre och kan överträffa kundens förväntningar. Fördelen med Reco är att de frågar samtliga kunder vad de tycker om mig, vilket ger ytterligare incitament för oss mäklare att ständigt vara på tå och ta hand om våra kunder, säger Adrian Javaher, på Fastighetsbyrån i Uppsala.
  • – På Reco.se ger vi den enskilde konsumenten möjlighet att hjälpa andra konsumenter att hitta bra leverantörer och samtidigt undvika dåliga. Ända sedan start har vi haft för avsikt att bland annat publicera topplistor över mest rekommenderade mäklare. För att ge en så uppriktig bild av verkligheten är det både mäklarens köpare och säljare som lämnar rekommendationer. Det innebär att man som konsument får en mer omfattande bild av mäklaren, säger Tobias Basilius, vd på Reco.se.

Topp-10 lista: De mest rekommenderade mäklarna kvartal 3 2018

Namn Företag Antal Reko Snittbetyg Q3* Snittbetyg just nu
Adrian Javaher Fastighetsbyrån i Uppsala 25 4,3 4,8
Mikaela Gustavsson Svensk Fastighetsförmedling i Västerås 22 4,3 4,8
Jonas Johansson HusmanHagberg i Göteborg Centrum 22 4,0 4,8
Jakob Jakobsson Mäklarhuset i Stockholm Innerstan 21 4,5 5,0
Cesar Fuentes Svensk Fastighetsförmedling i Stockholm 20 4,7 4,8
Alexander Enderle Fastighetsbyrån i Bromma, Stockholm 20 4,3 4,9
Amanda Nilsson Fastighetsbyrån i Karlstad 20 4,3 4,8
Johan Karlsson Fastighetsbyrån i Tranemo 18 4,0 4,8
Lisa Ivarsson Våningen & Villan i Malmö 18 4,0 4,8
Jens Bergenström Svensk Fastighetsförmedling i Borlänge 17 5,0 5,0

*I de fall flera mäklare har fått lika många rekommendationer avgörs vem som får utmärkelsen på den mäklare som också har högst snittbetyg.

Mest rekommenderade mäklare
I urvalet för mest rekommenderade mäklare ingår samtliga mäklare på Fastighetsbyrån, Svensk Fastighetsförmedling, Erik Olsson, Husman Hagberg, MOHV, Svenska Mäklarhuset, Våningen & Villan samt delar av mäklarkåren inom Skandiamäklarna, Notar, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Mäklarringen, Mäklarhuset, Svenska Mäklarhuset. Därtill varumärken med enstaka mäklarkontor.

Reco.se är Sveriges största oberoende rekommendationssajt där kunder beskriver sina tidigare erfarenheter av olika företag. Varje månad upptäcker och granskar ca 200.000 besökare vilka företag som levererar på kundernas förväntan innan de väljer att kontakta ett företag. Reco.se startade 2007 och har idag cirka 500 000 kundrekommendationer spritt över ett 60-tal branscher.

 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...