Storsatsning som ångar på

av Anders Enquist

 

peqsdwpf41psdpvq5gvtAugusti 2017 står hotellet färdigt, med sina 18 våningar, 230 rum, två restauranger och en historisk spaupplevelse. I ångkraftverket Kokpunktens industrilokaler, som stått orörda sedan man stängde 1992 skapas nu en unik destination:

– The Steam Hotel minns sin historia! Vi har självklart bevarat den häftiga industrikänslan från Kokpunktens storhetstid. I hotellet öppnar vi till exempel ett stort ångspa där några av de gamla ångturbinerna står för en del av behandlingen. Vi har återvunnit så mycket vi bara kunnat, en gammal ångpanna blir en bar, och så vidare. Hela bygget måste kännas spektakulärt. Vi planerar för en vinterträdgård och stor takterass, pool inomhus och utomhus, och självfallet hisnande häftiga rum, berättar Jonas Stenberg, VD och en av grundarna bakom Ess Group.

ESS Group ligger bakom två av Sveriges bästa spahotell – Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad och cityhotellen Pigalle och Bellora i Göteborg. I fokus står alltid helhetupplevelsen för gästen.

– Vi har blivit experter på att utveckla framgångsrika destinations- och spahotell, och unika cityhotell. I The Steam Hotel smälter vi samman dessa två inriktningar. Att vårt hittills största projekt blir här, mitt i det expansiva Västerås och Mälardalen känns helt rätt. I Kokpunkten har det producerats mer energi än det går att föreställa sig, och det kommer vi att fortsätta med om än i lite ny tappning, säger Jonas Stenberg.

Fakta, The Steam Hotel:

Ångkraftverket Kokpunkten från 1917 blir år 2017 The Steam Hotel med:

– 18 våningar

– Mer än 100 heltidsanställda

– 230 rum

– 2 restauranger

– 2 barer

– 1 spa

– Utomhuspool på 7:e våningen

– Takterasser

– Möteslokaler för upp till 650 personer

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...