SSABs GreenCoat-hus vinnare med Iconic Architecture Award 2017

av Anders Enquist

“Tin House” i London.

-När vi valde att använda GreenCoat började vi med att se på alla material. Det var viktigt att se till att vi fick en färgad yta som skulle hålla länge – något som inte skulle blekna – för att bevara utseendet i årtionden framöver. Det faktum att GreenCoat PLX Pro BT har en beläggning med miljövänliga egenskaper är en lika viktig fördel, säger Stummel.

Henning Stummel.

GreenCoat PLX Pro BT har en beläggning som bygger på en patenterad, biobaserad teknologi (BT), där en stor del av de traditionella fossila oljorna i färgen har ersatts med svensk rapsolja. GreenCoat PLX Pro BT är också välkänd bland plåtslagare för sin formbarhet och färgstabilitet. Produkten har också hög resistens mot korrosion, UV-strålning och repor.

Iconic Awards är den första oberoende internationella arkitektur- och designtävlingen som fokuserar på samspelet mellan arkitektur, design, byggande och industri. Priser ges i fem huvudkategorier för: visionär arkitektur, innovativa produkter och hållbar kommunikation inom alla arkitekturområden, byggnads- och fastighetssektorn och tillverkningsindustrin.

Tin House har tidigare varit slutkandidat för BD Architect of the Year Awards 2017, UK – Individual House. Det har vunnit RIBA London Award 2016 och var finalist i World Architecture Festival 2016, RIBA National House of the Year 2016 och Stephen Lawrence Prize 2016.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...