Radonova gör första leveransen av radondosor till Afrika

av Admin

Svenska Radonova Laboratories har fått en order från IAEA som avser leverans av radondosor som ska användas vid radonmätning i Kamerun. Förutom leverans av mätdosor omfattar avtalet även analys av radonprover. Affären innebär att Radonova för första gången levererar material och tjänster för användning på den afrikanska kontinenten. 

– Den här ordern visar att radon är ett globalt hälsoproblem som börjar uppmärksammas i länder som tidigare inte gett särskilt mycket utrymme åt frågan, säger Karl Nilsson, vd Radonova Laboratories.

– IAEA är visserligen inte en myndighet men har ändå stort inflytande och högt ställda krav när det gäller kvalitet, tillförlitlighet och support. Vi vet också att vi tog den här affären i konkurrens med flera andra aktörer där IAEA bedömde oss som det bästa alternativet, säger Radonova Laboratories vd Karl Nilsson.

– För bara några månader sedan tecknade vi vårt första samarbetsavtal i Asien. Det känns förstås bra att nu fortsätta den internationella expansionen i ytterligare en världsdel. Oavsett vilken miljö som ska testas behöver mätning och analys av radon alltid genomföras på ett säkert och tillförlitligt sätt, avslutar Karl Nilsson.

För mer information om radon och radonmätning besök www.radonova.se

IAEA är förkortningen för International Atomic Energy Agency. För mer information besök www.iaea.org.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...