PS Auction genomför Sveriges största industriauktion

av Admin

Maskiner för 150 miljoner kronor går under klubban när PS Auction genomför Sveriges största industriauktion på många år. Det är konkursboet från Miljösäck i Norrköping AB som auktioneras ut.

Företaget återvinner förpackningsfilm av polyeten, som förädlas till nya plastsäckar avsedda för källsortering, industrier, storkök, renhållning, fastighetsskötsel samt hushåll och trädgård. Bolaget omsatte 115 miljoner SEK 2016 och hade 60 anställda. Maskiner och utrustningar är inköpa genom åren för cirka 150 miljoner SEK. Med egen mekanisk verkstad, konstruktörer och reparatörer är maskiner och utrustningar väl underhållna. Bolaget har utvecklat säckproduktionen sedan 1979.

För mer info om verksamheten, se https://www.youtube.com/watch?v=pTkMi4mS2-4&feature=youtu.be

Verksamheten gick i konkurs tidigare i år. Efter misslyckade försök att sälja verksamheten i sin helhet har nu uppdraget gått till PS Auction att sälja av inventarierna styckevis med hopp om att få in ett betydande belopp till konkursboet som företräds av konkursförvaltaren Oscar Brandin på Advokatfirman Delphi i Linköping.

– Det finns enormt stora värden i fullt fungerande utrustning som vi hoppas kommer till användning i ny verksamhet. Vi är väldigt glada över förtroendet att sköta Sveriges största industriauktion, men framförallt är detta bra för miljön då en mängd utrustningen återvinns istället för att avvecklas, säger Per Henriksson, vd för PS Auction.

Auktionen publiceras på www.ps.se torsdag 7/12 med avslut torsdag 14/12.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...