Partille Port – 800 nya lägenheter till 2021

av Anders Enquist
ba0b0655bf8d92d5_800x800ar

Bildtext: Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostad i Göteborg, med den nya logotypen för Partille Port. Sammanlagt kommer 800 lägenheter att uppföras med en första inflyttning planerad till 2018. Foto: Johan Dahlquist.

– Den som bosätter sig i Partille Port får nära till allt. Från kultur och sport till handel och natur. Och kanske det viktigaste av allt, bara 15 minuter till centrala Göteborg med en väl utbyggd kollektivtrafik, konstaterar Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostad i Göteborg.
Byggandet av nya lägenheter i Partille har varit förhållandevis låg de senaste tio åren, med knappt ett hundratal nyproducerade lägenheter. Under senare år har takten ökat något. Med utbudet från Partille Port skruvas takten upp rejält och ligger också i linje med det förväntade behovet i regionen.
Peab Bostads 800 lägenheter motsvarar en betydande del av all planerad nyproduktion i Partille de närmaste 5-10 åren. Sammanlagt är det fyra bostadskvarter som kommer att byggas och först ut är drygt 200 lägenheter. Redan efter sommaren påbörjas försäljningen och beräknad inflyttning sker under andra kvartalet 2018.
– Vi är övertygade om att kommande bostadsrättsköpare uppskattar närheten till handelsplatsen Allum. Att Partille Arena ingår i stadsdelen, närheten till Kulturum samt gångavstånd till vård, omsorg och utbildning är andra delar som gör området attraktivt. Här får du ”hela livet runt hörnet”, säger Pehr-Olof Olofsson.
Med uppförandet av Partille Port utvecklas kommunens centrala delar.
– Vi ser ett delvis nytt Partille centrum växa fram nu. Jag hoppas att människor utanför Partille kommer upptäcka att förstaden har massor att erbjuda. Vi utvecklar dels Kulturum och bostäder i gamla Partillebohallen, dels påbörjat en ny stadspark intill Säveån. Till hösten ska Arenatorget stå färdigt och blir då den centrala samlings- och mötesplatsen mellan Partille Arena och Partille Port, säger Jörgen Hermansson, samhällsbyggnadschef på Partille kommun.

Fakta Partille Port

Antal lägenheter: ca 800
Produktionstid: 2016-2021
Byggyta: 85 000 m2 bostäder plus kommersiella lokaler
Antal kvarter: 4 bostadskvarter, 2 handelskvarter
Karaktär: Moderna bostadsrätter i varierande storlek med ”gröna” innergårdar som naturliga samlingsplatser. Husens bottenvåningar kommer innehålla butikslokaler. Höjden planeras bli 6-8 våningar.
Webbplats: www.partilleport.se

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...