Nya mondäna sviter på Radisson Collection Strand Hotel Stockholm

av Admin

På Blasieholmen i hjärtat av Stockholm finner vi den mytomspunna hotellbyggnaden som under de senaste två åren genomgått en omfattande renovering för dryga 150 miljoner kronor. Startskottet på en ny era för ett av Stockholms mest ikoniska designhotell toppas av med förfiningen av hotellets nya eleganta sviter. 

Hotellets väggar är injicerade med kultur och historia då det stod klart med en slående utsikt över Nybrokajens vatten inför de olympiska spelen redan år 1912. Etablissemanget blev snabbt innestället för nöjesprofiler, designers och kreatörer. Bland annat var Strand ett favorithotell för både Greta Garbo och Ingrid Bergman, samt välbesökt av celebriteter såsom Frank Sinatra och Audrey Hepburn.

Förvandlingen, som genomförts av den internationellt hyllade arkitektstudion Wingårdhs, går i skandinavisk stil och kommer till liv genom eleganta jordtoner och naturmaterial. Med ambitiösa visioner har hotellets 170 rum och sviter, mötesrum, lobby, restaurang och barer blivit uppdaterade med skarpsynt design och autentiska, lokala detaljer. Resultatet är en hyllning till det moderna livet och uppmanar hotellets gäster att njuta av atmosfäriska utrymmen som firar Stockholms sociala scen.

– Vi, liksom Radisson Collection Strand, tror på att skapa en dynamisk upplevelse genom att förstärka byggnadens egen karaktär och vi vill att de nya elementen ska vara ett tydligt tillägg till det ursprungliga utseendet. För att skapa en varm och välkomnande atmosfär har den inre tonaliteten satts av naturmaterial som sten, trä, läder, metall och betong i sina naturliga färger. En specifik ton av grå uppdagas på väggarna vilken har tagits fram specifikt för hotellet. Färgen kallas Strandgrå och utgör basen i interiörkonceptet, säger Leila Atlassi, arkitekt på Wingårdhs.

Hotellet har formats med ett omsorgsfullt öga för konst och detaljer som bjuder på både storslagna överraskningar såväl som tilltalande egna nästen. Wingårdhs noggranna urval av möbler från designlegender såsom Fritz Hansen, GUBI och Flos kanaliserar skandinavisk design på sitt mest eleganta sätt och kompletterar byggnadens historia.

SVITERNA
Totalt finns det 19 stycken sviter att välja på i fyra olika kategorier – Tornsviten, Sjösalongen, Presidential med sjöutsikt samt Juniorsviter med stads- eller sjöutsikt. Hotellets kronjuvel är belägrad av Tornsviten, en svit i två våningar längst upp i hotellet, med tillgång till en personlig takterrass som bjuder på panoramautsikt över staden. Nästa välslipade diamant är Sjösalongen – en luxuös svit där det runda sovrummet eleverats, med nivåskillnad från den generösa sällskapsytan, och bjuder på utsikt över skärgårdsbåtar, Kungliga Dramatiska Teatern och Strandvägen. Radisson Collection Strand erbjuder även fyra stycken större Presidential suites med sjöutsikt, separat sovrum och en större rund salong som passar perfekt till mindre bjudningar. Utöver det finns det sju stycken juniorsviter med sjöutsikt samt sex stycken juniorsviter med utsikt över staden.

Servicenivån står högst upp på agendan.
– Vi kontaktar alla ankommande gäster på förhand för att höra om vi kan förbereda något speciellt i rummet eller om vi kan hjälpa gästen med någon form av concierge-service. Vi har aldrig sagt nej till en förfrågan. Våra gäster önskar hjälp med allt ifrån frieri till privata båtturer, helikopterservice eller support att hitta en tolk som talar mandarin. Det är mötet med människor från olika kulturer som gör mitt jobb så inspirerande, säger Rashel Yesayan, Guest Relation Manager, Radisson Collection Strand Hotel Stockholm.

Vid bokning av en svit så eskorteras alltid gästen upp till rummet och får hjälp med bagage. Hotellet erbjuder även parkeringsservice vilket innebär att de parkerar gästens bil samt hämtar bilen till entrén då de önskar använda den. Efter avresa kontaktas alltid gästen för att säkerställa att allting varit till belåtenhet samt för att stämma av om någonting eventuellt skulle vara kvarglömt. Vid bokning av Tornsviten eller Sjösalongen så ingår det även färska snittblommor, champagne och tilltugg.

Givetvis ingår det alltid fritt WiFi och varje säng har tre kuddar av olika mjukhet att välja på. Alla gäster har tillgång till hotellets gym och efter ett gymbesök så bjuder hotellet på tvätt av träningskläder. Dessutom stryker hotellet ett plagg, per vistelse och gäst, utan kostnad. Alla rum har en egen Nespressomaskin samt tekokare, bekväm morgonrock och tofflor samt en professionell hårtork och ett strykjärn. För den som vill kika på TV under sin vistelse så finns det att tillgå via casting. Alla rum har rainshower dusch, 24 timmars rumservice samt minibar.

RESTAURANGEN THE STRAND
I kulturens linda och närheten till Stockholms citypuls finner vi även Radisson Collection Strand’s egen restaurang; The Strand. Ett svenskt brasserie som serverar säsongsbetonade, nordiska smaker som baseras på ekologiska och närodlade råvaror, bland annat grönsaker och örter från den egna takträdgården under säsong. Här njuter gäster av allt från en gedigen frukost, brunch och lunch samt after work eller middag i en sprudlande miljö.

Gästerna tar plats i vackra designmöbler och svindlande rum som binder ihop utsikten över Nybroviken med upplevelsen. Grönskan som klättrar längst fasaden, mjuk sammet, sten och gedigna träslag blandas med konst, mässing, spegelglas och keramikporslin under en stjärnhimmel av vacker belysning som får taket att skjutas till oanade höjder ovanför ditt huvud.

Läs mer om Radisson Collection Strand här – https://www.radissoncollection.com/sv/strandhotell-stockholm

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...