NCC bygger Dansmästaren med 133 hyresrätter i Uppsala

av Anders Enquist

NCC ska i partneringsamverkan med Uppsalahem AB och Uppsala Parkerings AB bygga projektet Dansmästaren som innehåller 133 hyreslägenheter, parkeringshus samt en stor lokal i Rosendalsområdet, Uppsala. Ordervärdet är 290 MSEK.

– Uppsala växer så det knakar och efterfrågan på hyresrätter är fortsatt stor. Med NCC som partner kommer vi nu tillföra ytterligare ett antal mycket efterfrågade hyresrätter i en ny stadsdel, säger Niosha Baghaei, byggchef Uppsalahem AB.

Dansmästaren får ett strategisk viktigt läge vid den norra infarten till det nya Rosendalsområdet. Området kommer ha närhet till kommunikationer och inte minst till universitetsområdet vilket troligtvis också kommer att speglas i de som kommer att bo och verka här.

– Det är spännande att vi nu kommer igång med projektet i Rosendal, dessutom vårt första i partnering. Detta går helt i linje med vårt ägardirektiv att tillföra nya parkeringar vid strategiskt bra lägen runt om i staden, säger Gustav Törnquist, bygg- & fastighetschef Uppsala Parkerings AB.

Dansmästaren kommer att bestå av en byggnad på sex våningar med 133 hyreslägenheter i varierande storlek om 1-2 rum och kök, anpassade till studenter. Bostäderna kommer att miljöklassificeras enligt Miljöbyggnad nivå silver.

Parkeringsgaraget omfattar en yta om närmare 14 500 kvadratmeter och ger cirka
460 parkeringsplatser varav 100 stycken kommer att ha laddstolpar för elbil. I bottenvåningen på huset kommer även en stor lokal om 2 200 kvadratmeter att finnas.

– Detta är ett utmanande och roligt projekt som genomförs i partnering tillsammans med Uppsalahem och Uppsala Parkerings AB. Partnering är en samarbetsform som bygger på en nära och öppen dialog mellan alla inblandade parter under hela projektets gång vilket tryggar genomförandeprocessen och leder till en bra och hållbar slutprodukt, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

Arbetet beräknas starta under februari månad och inflyttning beräknas ske sommaren 2020.

 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...