Järnvarusatsning när Derome kommer till Malmö

av Anders Enquist

Derome Byggvaror & Träteknik öppnar unik anläggning i Malmö, med försäljning av både byggvaror och järnvaror.

– Vår plan är att göra en tydlig etablering i Skåne och Blekinge och det här är ett jätteviktigt steg i den riktningen. Det är ett naturligt steg för oss att öppna i både Malmö och Lund efter förvärvet av Bygga i april. Vi vill vara proffsens förstahandsval även i södra Sverige, säger Johan Winroth, VD för Derome Byggvaror & Träteknik.

Derome satsar på järnvaror

Anläggningen som är belägen på Agneslundsvägen i centrala Malmö blir den första i sitt slag på den sydsvenska marknaden. I byggnaden, som även tidigare huserat träverksamheter, kommer det nu även göras plats för järnvarusortiment. Det innebär att proffskunderna kan få tillgång till hela sitt material- och tjänstebehov hos en och samma leverantör, oavsett om man är en bygg- eller industrikund.

– Industrikunderna är inte vana vid att kunna handla sina järnvaror hos oss. Men det här är en satsning som vi tror stenhårt på, säger Johan Winroth. Vi har upprättat en helt ny järnvaruorganisation internt och under våren förvärvades industrihandelsbolaget IMAB, som tillfört bred kunskap. Vi är ett härligt team inom Derome och för oss är service den viktigaste ingrediensen för att lyckas.

Anläggningen blir 7 000 kvm, varav 1 500 kvm kommer innehålla järnvaror. Derome lägger även stor kraft på att planera anläggningen så att logistiken är rationell och flödar så effektivt som möjligt. Det blir en fullskalig anläggning där det, utöver marknadens bredaste virkessortiment, bland annat kommer finnas ett eget snickeri och ett komplett kökssortiment.

Vidare expansion i Malmö

Etableringen av den nya bygg- och järnvaruhandeln innebär ca 20 nya tjänster. Och precis som anläggningen i Lund, som öppnas i september, kommer det även finnas försäljnings- och konstruktionskontor för tak- och väggkonstruktioner. Så utöver bygg-, järnvaru- och butikssäljare samt spetskompetenser inom kök, fönster, mur och puts, grunder och logistik, så kommer ett antal takstolskonstruktörer att behövas.

– Det här är vår första etablering här, men potentialen i Malmö är stor och vår målsättning är att våra kunder inte ska ha mer än 20 minuter mellan varje anläggning. Därför fortsätter vi söka vidare efter fler etableringsmöjligheter. För att lyckas söker vi nu drivna medarbetare som är sugna på att vara med att utveckla ett spännande och expansivt företag, avslutar Johan Winroth.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...