Hifabs nya HR-chef satsar på engagerade medarbetare

Sedan augusti är Malin Sandkulla ny HR-chef på Hifab och som ny på jobbet ser hon möjligheter i allt. Framöver vill hon fortsätta arbetet med Hifabs starka varumärke som attraktiv arbetsgivare.  Malin Sandkulla kommer ursprungligen från Gävle men en handbollskarriär på elitnivå tog henne till Stockholm för 20 år sedan. Hon är i grunden utbildad elektroingenjör och de första åren i huvudstaden varvade hon handbollen med att jobba som konsult, bland annat som besiktningsman och biträdande byggprojektledare i infrastrukturprojekt. 

 

Malins första uppgift på Hifab är att kartlägga de HR-insatser som görs idag och därefter gå igenom behovet av att utveckla vissa delar.

– Redan efter några veckor på Hifab känner jag mig varm i kläderna. Jag kan falla tillbaka på min tidigare erfarenhet som konsult i byggbranschen och här bland Hifabs alla projektledare känner jag mig genast som hemma. Här finns en stark kultur som sitter i väggarna och som snabbt får mig att känna mig välkommen och som en i gänget.

Under sin handbollskarriär fascinerades Malin över den psykologi som kretsar kring prestation inom idrott och de mentala utmaningar som ett lag möter under hård press. Intresset för ledarskap och gruppdynamik växte och efter viss självrannsakan insåg hon att HR-frågorna låg henne väldigt varmt om hjärtat. Tillslut bestämde hon sig för att byta bana och började plugga till personalvetare. Hennes beslut att sadla om tog henne sen till företag som WSP, Energo, Sweco och nu senast som nordisk HR-direktör på Intertek.

Du har jobbat som HR-chef de senaste 17 åren, vilka lärdomar tar du med dig till Hifab?

– Personligen har jag extra fokus på två delar som går hand i hand; ledarskap och att behålla medarbetare. HR måste jobba för att underlätta för företagets chefer. Det kan vi göra genom att ge cheferna rätt stödstrukturer samt finnas där och coacha i olika frågor. Genom att göra bra chefer bättre skapar vi förutsättningar för engagerade medarbetare. Engagerade medarbetare leder i sin tur till ett positivt arbetsklimat där många trivs och vill stanna kvar.

Malins första uppgift på Hifab är att kartlägga de HR-insatser som görs idag och därefter gå igenom behovet av att utveckla vissa delar. Ett exempel är att se över Hifabs karriärvägar och hur vi erbjuder personlig kompetensutveckling för alla medarbetare.

– Vi är måna om att behålla vår kompetenta personal och därför är det av yttersta vikt att vi jobbar aktivt med vår karriärtrappa. Vi kommer även se över Hifab Pro som är ett samlat begrepp för våra utbildningsinsatser. Vi vill säkerställa att alla våra medarbetare har den kompetens som krävs för att driva projekt och att de samtidigt får den kompetensutveckling som behövs för den snabbrörliga omvärld som vi lever i.

Hur ser Hifab ut om fem år ur ett HR-perspektiv?

– Om fem år växer vi så att det knakar och vi fortsätter att vara det främsta och mest respekterade projektledningsföretaget i branschen. Jag har en vision om att våra medarbetare känner sig sedda och är engagerade och därmed sprider positiva rykten om hur bra de trivs på Hifab. Genom att våra medarbetar tycker om sina jobb kommer vi i längden även få nöjdare kunder. Vi skapar en snöbollseffekt som kommer att bli svår att stoppa. Jag tycker redan att det finns en väldigt stabil grund i Hifab och våra medarbetare, så nu är det upp till mig och mitt HR-team att planera och strukturera och sen skörda frukterna. Det är en ynnest att få ha ett starkt lag som tillsammans kan ta till vara på det viktiga som redan byggts upp och förvalta de redan starka delarna inom Hifab.


Arkitekterna för Operans omdaning utsedda

Intresset att få medverka i Kungliga Operans omdaning är stort i arkitektkåren. Nu står det klart att det blir Ahrbom och Partner i samarbete med det danska kontoret Lundgaard Tranberg Arkitekter som får uppdraget. Därmed har Statens fastighetsverk samlat större delen av projektgruppen och arbetet med att ta fram ritningarna till en förnyad nationalscen för opera och balett kan starta.

Annons

Krabbskal som renar vatten – teknik från Alingsås vinnare i nationell entreprenörtävling

Entreprenörer som kan göra världen lite bättre belönas i tävlingen Swedbank rivstart. Swedish Hydro Solutions är en av vinnarna. Bolagets teknik minskar miljöpåverkan från byggen och industri. 4 321 bidrag skickades in till entreprenörtävlingen Swedbank rivstart. Av dessa valdes 15 finalister ut, vilka fick presentera sina bidrag för en jury som bland annat bestod av Swedbanks vd Birgitte Bonnesen, diplomaten Jan Eliasson och miljöprofessorn Johan Rockström.

Avtalet om ny station Växjö klart

Nu är avtalet om Växjö nya stations- och stadshus undertecknat.
– Det är fantastiskt positivt och kul att Jernhusen tillsammans med Växjö kommun samlar två viktiga samhällsfunktioner – stadshus och station – i samma hus, säger Andreas Meyer, affärsutvecklare, Jernhusen.

Huddinges expansion fortsätter

1500 nya bostäder, 420 nya förskoleplatser, 760 grundskoleplatser och ett nytt äldreboende kombinerat med förskola är nu ett steg närmare att blir verklighet i Huddinge kommun.

Bostadsmålet kräver fler som bygger

Regeringen satsar drygt fyra miljarder kronor på utbildning och etablering i arbetslivet. Sveriges Byggindustrier gläds åt att en så stor del av höstbudgetens reformutrymme läggs på fler utbildningsplatser inom regionalt yrkesvux och yrkeshögskola.
– Bristen på rätt utbildad personal är påtaglig inom alla våra områden; såväl yrkesarbetare som ingenjörer. Byggindustrin har ett behov av 50 000 nya medarbetare på fem års sikt enbart till följd av åldersavgångar, säger Mats Åkerlind, tf vd för Sveriges Byggindustrier.

Wihlborgs bygger i Helsingborgs nya stadsdel

Ett stenkast från Knutpunkten i Helsingborg pågår nu utvecklingen av ett helt nytt affärsdistrikt – Oceanhamnen Waterfront Business District. Här bygger Wihlborgs den spektakulära kontorsfastigheten ”Prisma”.

Långtidstest av fasadmaterial ska ge svar om hållbarhet

I Plönninge utanför Halmstad har Energi- och miljöcentrum i Halland påbörjat ett långtidstest av hur olika typer av fasadmaterial påverkas av väder och vind under en tioårsperiod. Projektet omfattar flera olika industriellt ytbehandlade utvändiga panelbrädor certifierade enligt branschorganisationen Svenskt Träs CMP-system, Certifierad Målad Panel, samt kiselimpregnerade utvändiga panelbrädor. I förlängningen handlar projektet om att främja träbyggandet och användandet av trä som fasadmaterial på Västkusten.

Ekonomi och flexibilitet viktigast när företag väljer bilpool

Det är inte bara privatpersoner som ser fördelen med att ansluta till en bilpool. Företagsmarknaden växer nu snabbt hos bilpoolsföretaget Sunfleet. I en färsk undersökning bland företagskunderna anges ekonomi och flexibilitet vara de de viktigaste orsakerna till att välja bilpool.