Elgiganten satsar på solceller med Otovo

av Admin

I samarbete med Otovo, en av nordens ledande solcellsleverantörer, utökar Elgiganten sitt sortiment med solceller för villor, småhus och fritidshus. Solceller kommer initialt att erbjudas i varuhusen i Barkarby och Kungens Kurva i Stockholm och Sisjön i Göteborg samt via hemsidan. 

– Som marknadsledare känns det självklart att vi ska vara i framkant och förenkla övergången till miljövänlig, grön el i svenska hem. Vår målsättning är att erbjuda kunderna allt de önskar och har behov av när det kommer till teknik och vill inom ramen för ett hållbart samhälle också göra de mest klimatsmarta och miljövänliga lösningarna lättillgängliga för kunderna, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Babak Tighnavard, Sverige- och Tillväxtchef på Otovo, tillsammans med Niclas Eriksson, VD på Elgiganten

Elgiganten och Otovo har den gemensamma visionen om att göra solceller enklare och mer tillgängligt för alla.

– Genom samarbetet med Elgiganten gör vi övergången till grön el både billigare och enklare. Vi hjälper kunden genom hela processen, från att bedöma hur bra solinstrålning taket har, till att räkna ut hur många solcellspaneler som behövs till installation och försäljning av överskottet. Med rätt förutsättningar kan du som privatperson sänka delar av dina elkostnader med 50 procent, säger Babak Tighnavard, Sverige- och tillväxtchef på Otovo.

Elförbrukningen är en het fråga varje vinter och svenskarna är duktiga att göra det som är viktigt och riktigt för miljön genom att panta, källsortera och återvinna. Att många sneglar mot solceller som ett tänkbart alternativ är därmed ganska logiskt.

– Allt fler kunder efterfrågar mer miljövänliga och energisnåla produkter och just nu noterar vi också ett kraftigt ökat intresse för solceller. I april ökade till exempel antalet sökningar kopplade till solceller och solpaneler med 50 procent jämfört med året innan. Jag tror att intresset ökat ytterligare efter de senaste veckornas högtryck med strålande sol från en klarblå himmel, säger Niclas Eriksson.

Elgiganten och Otovo är också först med att erbjuda en digital marknadsplats för installatörer som gör processen och övergången till solenergi extremt enkel för kunderna, samtidigt som det pressar priserna. Den enda information som krävs är adressen och takyta.

– Elgiganten och Otovo är först med att erbjuda en digital marknadsplats för installatörer. När man markerar in sin adress och sitt tak på hemsidan matchas adressen automatiskt mot lokala installatörer och deras prismodell. På så sätt kopplas konsumenten ihop med den installatör som är billigast och har högst kundbetyg i området. Algoritmen räknar även ut hur mycket ström varje tak kan producera, hur många solpaneler som behövs samt vad de kommer att kosta, säger Babak Tighnavard.

Solceller säljs initialt via Elgigantens hemsida och i Elgigantens varuhus i Barkarby och Kungens Kurva, Stockholm samt Sisjön, Göteborg.

Läs mer på: www.elgiganten.se/solceller

FAKTA SOLCELLER

  • 5 270 solcellsanläggningar installerades i Sverige i 2017. En ökning med 53 procent jämfört med 2016.
  • En välfungerande solcellsanläggning i Sverige producerar cirka 5 000 kWh solel under ett år.
  • 5 000 kWh motsvarar energiförbrukningen till all tvätt, torktumling, disk, matlagning, belysning och användning av alla elektriska apparater, under ett helt år. Beräkningen är gjord för en familj på fyra som bor i en normalstor villa.
  • När solceller producerar mer solel än vad som behövs i byggnaden, matas elen in på det allmänna elnätet. Den elen ger från och med den 1 januari 2015 rätt till en skattereduktion samtidigt som den kan säljas.
  • Att köpa solceller genom Elgiganten och Otovo är väldigt enkelt och kräver endast en kontakt. Du får hjälp genom hela processen; från att bedöma hur bra solinstrålning ditt tak har, till att räkna ut hur många solcellspaneler som behövs, till installation och försäljning av överskottet, dvs den el du producerar men inte har behov av.
  • Med rätt förutsättningar kan du som privatperson sänka delar av dina elkostnader med 50 procent med hjälp av solceller

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...