Byggföretagets checklista för ROT-avdrag

av Admin

Stockholms Byggmästareförening har lanserat en ny checklista för byggföretag avseende ROT-avdrag. Innan ett företag avtalar med en kund om utförande av ett byggnadsarbete och avser att tillämpa ROT-avdrag kan det vara bra att gå igenom denna checklista. 

Bild: Ny checklista lanserad: Byggföretagets checklista för ROT-avdrag. Foto: Per Mikaelsson

Som byggföretag är du inte skyldig att gå igenom alla punkter i checklistan, däremot kan det vara lämpligt att göra det för att undvika problem och minska risken för att inte få ersättning för beloppet motsvarande ett tänkt ROT-avdrag.

– Möjligheterna att erhålla ROT-avdrag är av stor ekonomisk betydelse för privatpersoner som beställer byggnadsarbeten. Administrationen vad gäller ROT-avdrag sköts emellertid till stor del av byggföretagen. Reglerna kring ROT-avdrag kan dessutom upplevas som relativt komplexa. Vår förhoppning är att denna checklista kan underlätta för byggföretag att administrera ROT-avdrag och göra så att problem undviks vad gäller dessa, säger Martin Peterson, entreprenadjurist på Stockholms Byggmästareförening.

Byggföretagets checklista för ROT-avdrag hittar du under publikationer samt om du som medlemsföretag loggar in på Medlemsplatsen.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...